Afbeelding invoegen  
AARDBEIEN

Goede eigenschappen
  • uitstekende bron van vitamine C
  • bevatten foliumzuur en kalium
  • bevatten weinig calorieën en veel vezels
  • bevatten bioflavonoïden; deze beschermen vitamine C tegen oxidatie. Bovendien verlengen en verbeteren ze de activiteit van deze vitamine in het lichaam. Natuurlijke vitamine C is dan ook vele malen effectiever dan de synthetische vorm, die het moet stellen zonder bioflavonoíden.
Mogelijk gevaar
  • veroorzaken soms allergische reacties.

    ABRIKOZEN

    Goede eigenschappen
    • goede bron van bètacaroteen (pro-vitamine A) wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, kalium en vitamine C
    • bevatten veel vezels en weinig calorieën
    • gedroogde abrikozen zijn voedzaam, vetarm en een goede bron van ijzer.
    Mogelijke gevaren
    • sommige gedroogde abrokozen bevatten het conserveringsmiddel sulfiet, dat bij mensen die daarvoor gevoelig zijn een allergische reactie of astma-aanval kan veroorzaken
    • gedroogde abrikozen laten een kleverig laagje achter op de tanden, wat gaatjes kan veroorzaken.

        Afbeelding invoegen    
      Afbeelding invoegen
       
      ANANAS

      Goede eigenschappen

      • goede bron van vitamine C, met nuttige hoeveelheden voedingsvezels en mangaan. Mangaan is nodig voor het vormen van botweefsel. Verder is het betrokken bij de stofwisseling van aminozuren, cholesterol en koolhydraten. Daarnaast draagt het bij aan de bescherming van lichaamscellen bij stress en aan de energievoorziening voor ons lichaam.
      Mogelijk gevaar
      • kan dermatitus (ontsteking van de huid) veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor bromelaïne (ontstekingsremmer), een enzym in ananas.