Bloemkoolsoep met gerookte forel



Ingrediënten voor 4 personen
 
  • 1 liter groentebouillon (van 1 groentebouillontablet)
  • 2 eetlepels pesto
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, zeer fijn gehakt)
  • 200 gram bloemkool (kleine roosjes)
  • 100 gram broccoli (kleine roosjes)
  • 200 gram gerookte forel (in kleine reepjes gesneden)
  • 1 bosuitje (in ringetjes gesneden)
  • 2 eetlepels bieslook (heel fijn gesneden)
 
Bereiding
 
  • neem de olie en giet deze in het schaaltje
  • voeg de fijngesneden rode peper bij de olie en zet het schaaltje even weg
  • breng de bouillon met de pesto in een middelgrote pan aan de kook
  • voeg vervolgens de fijngesneden bloemkool en broccoli toe en laat dit 6-8 minuten zachtjes koken
  • voeg daarna de bosui en bieslook aan de soep
  • zet dan 4 soepkommen of borden op tafel
  • verdeel de forelreepjes erover en schep er de soep overheen
  • neem nu het schaaltje met de peperolie en laat er een paar druppels per kom of bord invallen.
 
Variatietip
 
Vervang de forelreepjes eens door reepjes gerookte zalm of gerookte kip. Ook heel lekker!
 
 
 
Smullen maar!!!!


 

 
 
    Afbeelding invoegen