Boekweitpannenkoekjes met Griekse yoghurt en rood fruit

Ingrediënten
 
  • 250 gram diepgevroren rood fruit (de avond van te voren uit de vriezer gehaald en in de koelkast ontdooid)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 150-200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel roomboter
  • 150 gram Griekse yoghurt (0% vet)

  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
 
  • meng 4 eetlepels vocht van het ontdooide fruit met de honing in een schaaltje
  • klop in een beslagkom het boekweitmeel met het bakpoeder, de karnemelk en het ei met een garde of mixer
  • verwarm 1/2 eetlepel roomboter in een koekenpan
  • schep er met een juslepel 3 bergjes beslag in
  • bak de pannenkoekjes aan een zijde totdat er blaasjes opkomen
  • keer ze dan voorzichtig om en bak de onderkant bruin
  • neem de borden en maak een torentje van pannenkoekje, rood fruit, pannenkoekje enz.
  • herhaal dit voor de rest van het beslag
  • bovenop de torentjes schept u de yoghurt
  • tot slot de honing-fruitsiroop erover uitschenken.
 
 
 
EET SMAKELIJK!