Cocktailgarnalen met dipsauzen


Ingrediënten garnalen
 
  • 500 gram diepvries of verse cocktailgarnalen
    - indien uit de diepvries, tijdig ontdooien
    - de garnalen (zowel diepvries als vers) ALTIJD good droog deppen met een
      keukenrol-papiertje).
 

Ingrediënten dipsauzen
 
    Bieslook-yoghurtdip:
  • 100 ml halfvolle yoghurt óf 100 ml Griekse yoghurt 0% of 2%
  • 6 à 7 stengels verse bieslook, in hele fijne ringetjes gesneden
  • 1 middelgrote rode ui, in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, in hele kleine stukjes gesneden óf met de knoflookpers uitgeperst
  • peper (& minimaal zout).
 
    Tomaten-curry-dip:
  • 4 trostomaatjes, in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 lente-uitje, in hele dunne ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, in hele kleine stukjes gesneden of met de knoflookpers uitgeperst
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree (let op suikers)
  • 1 eetlepel ketjap manis (minder zout)
  • peper (& minimaal zout).
 
 


 
Bereiding dipsauzen
 
  • doe alle ingrediënten in een kom bij elkaar en meng het geheel goed door elkaar
  • de dipsauzen allebei even proeven voordat je serveert (voor de smaak kan er wellicht het e.e.a. aan toegevoegd moeten worden).