Frisse rucola-salade met zalm

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 bosje raapstelen of 75 gram rucola
  • 1 venkelknol (snijd de knol in vieren, verwijder de harde kern en snijd de partjes in flinterdunne reepjes)
  • 30 gram amandelschaafsel (rooster deze in een droge koekenpan goudbruin)
  • 1 citroen (pers deze uit en bewaar het sap)
  • 2 avocado’s (halveer deze en haal de pit eruit, schep het vruchtvlees uit de schil, laat de schil heel, snijd het vruchtvlees in plakjes en besprenkel dit met een beetje citroensap)
  • 200 gram gerookte zalmsnippers 
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 50 ml balsamico saladedressing

    Opmaak van de borden
    • verdeel de vier helften van de avocado over ieder een bord
    • vul de vier delen van de avocado met venkel, avocado en zalm-snippers
    • verdeel vervolgens de rucola over de vier borden om de avocado
    • bestrooi dit geheel met amandelschaafsel
    • meng de olijfolie en de balsamiek (naar smaak kun je dit aanvullen met peper)
    • sprenkel de dressing over de salade.

             Heerlijk als voor- of lunchgerecht.


      Smakelijk eten!