Frozen yoghurt

Ingrediënten voor ca. 6 stuks
 
  • 1 pakje mangoblokjes (250 gram, vriesvers)
  • 1 pakje frambozen (250 gram, vriesvers)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 bakje blauwe bessen (125 gram)
 
Extra benodigdheden
 
  • blender
  • siliconen (paasei-)vorm
  • houten ijsstokjes
  Afbeelding invoegen

 
 
Bereiding
 
  • laat het fruit in ca. 30 minuten half ontdooien
  • pureer in de blender de mango met 125 gram van de yoghurt en meng dat in een kom met de helft van de blauwe bessen
  • doe over in de siliconenvormpjes
  • pureer de rest van de yoghurt met de frambozen en meng in een kom met de andere helft van de bessen
  • doe over in de siliconenvormpjes
  • vries 3 uur in tot het ijs stevig is
  • duw het ijs uit de vormpjes
  • kerf met het ijsstokje de ruimte waar het stokje moet komen wat in, zodat het stokje precies in het ijs valt
  • maak de platte kanten van het ijs nat en druk ze op elkaar met een stokje ertussen
  • leg ze 1 uur terug in de vriezer om stevig te worden.
 

Bron: Plus supermarkt