Gekruide kalkoenfilet met groentesaus

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten voor 4 personen
  • 600 gram kalkoenfilets (rauw gewicht)
  • 1 theelepel "Being at your best Bouillon" (Straight Away product)
  • 300 gram Roma tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram prei 
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 350 gram courgette 
  • verse peper
  • 2 takjes tijm 

    Extra benodigdheden: bindtouw of satéprikkers 

Bereiding
  • leg de kalkoenfilets stuk voor stuk tussen huishoudfolie en sla ze met een pan of ander zwaar voorwerp plat
  • kruid de kalkoenfilets aan de binnenzijde met "Being at your best Bouillon" en verse peper
  • snijd de Roma tomaten en de courgette in kleine partjes
  • leg circa 100 gram van de roma tomaten op de kalkoenfilets
  • rits de verse tijm van 1 takje en verdeel deze over de tomaten op de filets
  • rol de kalkoenfilets op met de tomaten en tijm ertussen en bind deze vervolgens samen met bindtouw of steek er 2 satéprikkers doorheen
  • kruid de buitenkant van de opgerolde filets en bak ze gedurende 10 minuten op hoog vuur in 3 eetlepels olijfolie
  • draai het vuur terug en laat de kalkoenfilets vervolgens met de deksel op de pan stoven
  • draai gedurende het stoven de filets enkele keren om
  • laat ze tussen de 10 en 20 minuten stoven totdat ze gaar zijn

  • maak intussen de groentesaus
  • doe daarvoor 1 eetlepel olijfolie in een steelplan en verwarm deze op middelgroot vuur (let op: de olie mag niet koken)
  • voeg, als de olie op temperatuur is,  de rest van de kleingesneden roma tomaten, de courgettepartjes, de blaadjes van het andere tijmtakje, de geperste knoflook en 100 ml water toe
  • voeg naar smaak peper toe
  • laat de groenten even smoren
  • pureer de groenten daarna met een staafmixer tot een groentesaus (advies: pureer in een mixkom of -beker)

  • leg de kalkoenfiletrolletjes op een bord en verwijder het binddraad of de satéprikkers
  • overgiet de filets met de groentesaus.


Smakelijk eten!