Gepocheerde zalm in bouillon op een bedje van groene groenten

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 stukken zalmfilet (zonder kruiden) van ca. 130 gr. per stuk
  • 9 dl "Being at your best Bouillon” (Straight Away product)
  • 300 gram wit van een prei
  • 300 gram haricot-vers
  • 300 gram broccoli


Ingrediënten voor de tartaarsaus
  • 4 eetlepels Philadelphia
  • 1 zeer fijngesneden augurk
  • 1 gekookt en fijngeprakt ei
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngesnipperde ui
  • 1 theelepel citroensap
  • worcestershiresaus en tabasco (naar smaak)

Bereiding van de saus      
  • maak eerst de tartaarsaus, want die moet even staan om op smaak te komen
  • meng daarvoor alle ingrediënten door elkaar en klaar is je tartaarsaus! 

Bereiding van de zalm met groenten
  • snijd de prei in julienne (fijne reepjes) in lengtes zoals de boontjes zijn
  • maak de haricots-verts schoon
  • snijd de broccoli in roosjes
  • breng de bouillon aan de kook, leg de gesneden groenten hierin en kook ze beetgaar

  • zet intussen de oven op een lage temperatuur (om alvast warm te worden, zodat daarin de groenten warm gehouden kunnen worden tijdens het pocheren van de zalm)
  • zet tijdens het opwarmen van de oven ook de borden erin, dan worden deze ook warm

  • schep de groenten uit de bouillon, leg ze in een vuurvaste schaal en dek deze af met aluminiumfolie (let op: bewaar de bouillon!)
  • schuif de schaal naast de borden in de voorverwarmde oven
  • neem de pan met bouillon en giet de helft ervan in een schaaltje
  • zet nu de pan op het kleinste kooitje van het fornuis (let op: de bouillon mag niet koken, dus de temperatuur moet ongeveer 80 graden zijn!)
  • leg de zalm in de bouillon; deze moet voor de helft in de bouillon liggen (is dat niet het geval, dan giet je er nog wat bouillon bij uit het schaaltje)
  • let nu extra op, want na een paar minuten zie je kleine witte vlokjes eiwit in de bouillon ontstaan: hét moment om de zalm voorzichtig om te draaien!

  • zet ondertussen de 4 voorverwarmde borden klaar

  • zie je opnieuw vlokjes eiwit in de bouillon, dan is de zalm klaar en kun je deze uit de pan nemen en op de voorverwarmde borden leggen
  • neem de schaal met groenten uit de oven en schep de groenten over de zalm
  • serveer de tartaarsaus er apart bij (verdeel deze over vier schaaltjes).

Bij dit gerecht zou je nog een lekkere frisse salade kunnen serveren.


Smakelijk eten!