Gevulde eieren met gezonde vulling

 
Afbeelding invoegen  
Ingrediënten
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 5 eieren (biologisch)
  • 8 gram mosterd
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook
  • wat paprikapoeder, knoflookpoeder en peper (voor extra smaak)


Bereiding
  • kook de eieren in een pannetje totdat ze hard zijn
  • spoel ze daarna af met koud stromend water
  • pel de eieren pas als ze koud zijn
  • snijd ze daarna in de lengte door
  • neem een schaal, doe alleen het eigeel erin en prak het fijn (of pureer het met een staafmixer, zodat het smeuïger wordt)
  • voeg de fijngesneden bieslook, de yoghurt en de mosterd toe en meng dit alles goed door elkaar
  • voeg naar eigen smaak de kruiden toe
  • doe het mengsel in een spuitzak, vouw hem dicht en leg hem in de koelkast
  • pas als je de spuitzak weer uit de koelkast neemt, knip je het tuitje eraf, zodat het mengsel niet
    verkleurt en het geen hard randje aan het tuitje krijgt
  • vul alle witte eierhelften met het mengsel
  • snijd eventueel nog een augurkje klein en strooi dit over de vulling
  • of neem een radijsje, snijd dit in dunne plakjes en zet zo'n dun plakje bovenop de vulling.
 
Een lekkere traktatie!