Gezonde pepernoten

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten (voor ca. 45 pepernoten)
 
  • 100 gram kastanjemeel
  • 100 gram hazelnoten-, haver- of amandelmeel
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kardemon of gemalen anijs
  • 1/4 theelepel Keltisch zeezout
     
  • 1 theelepel gemalen vanille
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 40-50 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 100 ml havermelk
  • evt. 1/2 theelepel natrium bicarbonaat


Bereiding
 
  • haal een bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 140 graden C
  • bedek de bakplaat intussen met bakpapier
  • meng in een kom alle ingrediënten door elkaar 
  • proef hoe het deeg smaakt en voeg evt. nog wat extra kokosbloesemsuiker toe om het zoeter te maken
  • rol er stevige bolletjes van (ca. 45 stuks), leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze even aan voor een plattere onderkant
  • schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten in 40 minuten gaar en knapperig
  • haal de bakplaat daarna uit de oven en laat de pepernoten goed afkoelen.
 
Lekker smullen maar!