Italiaanse groentetaartjes

Afbeelding invoegen  
 Ingrediënten voor 4 personen 
  • 2 eetlepels basilicum (20 gr fijngehakt)
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook (fijn geperst)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine (snijd 16 dunne plakken van ca. 3 mm dik)
  • 1 courgette (snijd 16 dunne plakken van ca. 3 mm dik)
  • 2 tomaten (snijd 16 dunne plakjes van ca. 3 mm dik)

    Extra benodigdheden: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding 
  • verwarm de oven voor op 200 graden C
  • leg satéprikkers in water om verbranding in de oven te voorkomen
  • meng de basilicum met de oregano, knoflook en olie
  • leg 8 aubergineplakjes op de bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met de kruidenolie
  • leg op elk aubergineplakje 2 courgetteplakjes en bestrijk ze eveneens met de kruidenolie
  • leg vervolgens op elk plakje aubergine en 2 plakjes courgette weer 2 plakjes tomaat en bestrijk ook deze weer met de kruidenolie
  • leg vervolgens op de tomaat weer een plak aubergine en bestrijk het met de kruidenolie  
  • dan weer 2 plakjes courgette en besmeer deze ook weer met kruidenolie
  • dan weer 2 plakjes tomaat en tot slot weer besmeren met de kruidenolie
  • neem vervolgens een satéprikker, breek deze doormidden en steek het in het midden van het groentetaartje (om het uit elkaar vallen tijdens het garen in de oven te voorkomen)
  • schuif nu de bakplaat in het midden van de oven en bak de groentetaartjes in circa 25 minuten gaar
  • schep de groentetaartjes elk op een klein apart bordje.

    Lekker als tapasgerechtje of als bijgerecht bij de brunch of lunch.
     

    Smakelijk eten!