Kalfsgehaktballetjes met ijsbergsla

Afbeelding invoegen  

Ingrediënten voor 4 personen    

  • 2 eetlepels olie om te bakken
  • 2 eetlepels olie extra vierge
  • 500 gram kalfsgehakt
  • 4 eetlepels kikkoman sojasaus (met groene dopje = minder zout)
  • 1 eetlepels mosterd (zonder suiker)
  • 1 rauw ei
  • 1 krop ijsbergsla
  • rode wijnazijn
  • 2 grote uien

 
Bereiding
  • meng het kalfsgehakt met 2 eetlepels kikkoman sojasaus en voeg 1 eetlepel mosterd en 1 rauw ei toe
    (dit kun je het beste doen met wat vochtige handen, zodat het geheel niet aan je handen plakt)
  • draai van dit mengsel ongeveer 12 gehaktballetjes
  • laat het mengsel dan even staan om de smaken er goed in te laten trekken

  • snijd nu de 2 uien grof
  • verhit vervolgens 2 eetlepels olie in een braadpan en doe hierin de balletjes kalfsgehakt en de grof gesneden uien
  • draai vervolgens de balletjes om en om totdat ze mooi bruin zijn
  • draai dan het vuur laag en laat het geheel zo’n 20 minuten sudderen met de deksel op de pan
  • schep de kalfsgehaktballetjes en de uien regelmatig om zodat aanbranden wordt voorkomen
  • indien het geheel in de pan toch te droog wordt, voeg dan een klein beetje water toe

  • snijd 1 krop ijsbergsla in partjes, was deze, laat ze goed uitlekken en leg ze dan op een schaal
  • meng vervolgens 1 eetlepel kikkoman sojasaus met 1 eetlepel wijnazijn en klop hier 2 eetlepels olie (extra vierge) doorheen
  • schenk dit geheel als een dressing over de sla
  • schep en verdeel vervolgens alleen de balletjes over de borden
  • breng de uien die nog in de braadpan liggen op smaak met 1 eetlepel kikkoman sojasaus
  • schep vervolgens de uien over de balletjes.

Het recept is overheerlijk te combineren met onderstaand recept.



Smakelijk eten!