Kipdrumsticks met komijn en citroen (carnavalsgerecht)

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten voor 12 personen
  • 1 rode peper (schoongemaakt)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gebroken rozemarijn (potje)
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1,5 kg kipdrumsticks zonder vel (op kamertemperatuur)
Extra benodigdheden: ovenschaal (afmeting ca. 30 x 40 cm)
 


Bereiding
  • verwarm de oven voor op 190 graden C.
  • snijd de rode peper in hele kleine stukjes
  • rasp de schil van de citroen en pers daarna hiervan één helft
  • meng vervolgens het sap van de citroen met de geraspte schil van de citroen
  • neem dan de komijn, de rode peper, de rozemarijn, de olie en honing
  • voeg deze bij het sap en de schil van de citroen in een kom en meng dit goed door elkaar
  • leg de drumsticks in de ovenschaal
  • giet het mengsel over de drumsticks
  • rol de drumsticks door het mengsel
  • neem de ovenschaal en zet deze in het midden van de oven op de onderste richel
  • schep de drumsticks om de 10 à 15 min om en om in de schaal
  • na circa 50 minuten zijn ze gaar
  • houd de drumsticks goed in de gaten (elke oven is namelijk anders qua warmteproductie en verdeling) 
  • serveer bij de drumsticks een schaaltje sweet chili saus of een pittige tomatensaus.

Smullen maar!