Een lekker kipsalon-recept

Ingrediënten (voor 2 personen)
 
  • 300 gram kipgehakt
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 ml volle yoghurt
  • 75 gram geraspte 30+ kaas
  • 3 zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 druppels tabasco (optioneel)
  • 1 theelepel shoarmakruiden
  • ½ theelepel dille
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie
 
 
 
 
 
 
 
    

  Bereiding

  • verwarm de oven voor op 220 graden C.
  • schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne frietjes
  • leg de frietjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie
  • bak de zoete aardappelfrietjes in ca. 15-20 minuten goudbruin en knapperig 
  • maak de knoflooksaus door de yoghurt met de geperste knoflookteentjes,  de dille en de tabasco-druppels 
  • haal de ovenschaal uit de oven en zorg ervoor dat de oven op 220 graden C verwarmd blijft
  • zet een koekenpan op hoog vuur en giet wat olie in de pan
  • bak het gehakt rul en breng het op smaak met de shoarmakruiden
  • verdeel het gekruide gehakt over de zoete aardappelfrietjes en verdeel er daarna de geraspte kaas overheen
  • verwarm het geheel gedurende 2 minuten in de oven
  • haal het uit de oven, leg er de ijsbergsla overheen en voeg er tot slot de verse knoflooksaus aan toe.
 
 
Eet smakelijk!