Maak zelf eens koolhydraatarme crackers



Ingrediënten
 voor 10 lijnzaadcrackers
 
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram lijnzaad
  • 20 gram amandelmeel
  • 100 ml water
  • snufje zout.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


 
Bereiding
 
  • meng alle pitten en zaden in een kom
  • neem een derde hiervan en maal dit tot meel
  • meng nu het gemalen meel met de rest van de zaden en pitten
  • voeg hier 50 ml water bij en roer dit erdoor
  • voeg dan een snufje zout en het amandelmeel toe
  • roer er tot slot het resterende water doorheen
  • neem nu 2 bladen bakpapier
  • smeer het mengsel tussen deze 2 bladen tot 3 mm plat
  • neem het bovenste blad eraf en snijd het deeg in rechthoeken
  • schuif het in de oven en bak op 160 graden C 15 minuten de ene kant
  • draai om en bak 10 minuten de andere kant
  • neem ze uit de oven en haal ze van het bakpapier
  • laat afkoelen op een rooster.
 
 

Ingrediënten voor 10 Italiaanse lijnzaadcrackers
 
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel groene pesto
  • snufje peper en zout.
 

 
Bereiding
 
  • verwarm de oven voor op 180 graden C
  • doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar tot een beslag
  • neem 2 bladen bakpapier en smeer hiertussen het beslag tot ca. 3 mm plat
  • neem het bovenste blad eraf en snijd het deeg in rechthoeken
  • schuif de crackers 15 minuten in de oven
  • neem ze uit de oven en haal ze van het bakpapier
  • laat afkoelen op een rooster.