Kruidenomelet met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (bakje 40 gram)
  • 4 eetlepels fijngehakte bieslook (bakje 20 gram)
  • 1 zak à 300 gram gewassen spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram grof geraspte brandnetelkaas (Klaverland)
  • snufje zout en peper

  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
  • Klop de eieren en melk in een kom los met een snufje zout en peper. Voeg de peterselie en bieslook toe
  • Houd een paar kleine spinazieblaadjes apart om te garneren. Roerbak de overige spinazie ca. 20 seconden in 1 eetlepel olijfolie
  • Verhit 1/2 eetlepel boter in een kleine koekenpan. Schenk 1/4 van het eimengsel erin en verdeel de geroerbakte spinazie erover. Bak de omelet in ca. 3 minuten goudgeel. Draai de omelet met behulp van een spatel om. Bak de andere kant nog 30 sec.
  • Doe hetzelfde met het overige omeletmengsel. Houd de omeletjes warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie
  • Verdeel de omeletjes over 4 borden, bestrooi met de overige spinazie en de brandnetelkaas.
 

Als ontbijt, lekker met geroosterd brood! 


 
Bron: Plus supermarkt