Kruidige kalkoenblokjes met dipsaus

Ingrediënten
 
  • 3 volkoren beschuiten
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theeelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 ei (XL)
  • 300 gram kalkoenfilet, in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels rijstolie
  • 100 gram Griekse yoghurt 0%
  • 1 eetlepel grove mosterd
 
 
 

 
     

 
Bereiding
 
  • verwarm de oven voor op 225 graden C
  • verkruimel de beschuiten fijn boven een diep bord en meng er kurkuma, komijn, koriander en wat peper en zout (minimaal) door
  • klop het ei in een mok los
  • neem nog een mok en giet daar de rijstolie in
  • zet het diepe bord en de mok naast elkaar, daarnaast de mok met de olie en als laatste de bakplaat, bedekt met bakpapier
  • neem nu de kalkoenblokjes en doop deze achtereenvolgens (één voor één) in het losgeklopt ei, de beschuit met kruiden en de mok met olie en leg het vervolgens meteen op de mrt bakpapier bedekte bakplaat
  • schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de blokjes in 8 á 10 minuten gaar en goudbruin.
 
  • neem in de tussentijd een kommetje en doe daar de Griekse yoghurt en de mosterd in
  • doe er wat versgemalen peper bij en wat zout (minimaal)
  • roer dit mengsel tot een dip.
 
  • serveer de blokjes kalkoen op een bord en de dip in een kommetje ernaast
  • zet er prikkers bij.