Let op E-nummers

Afbeelding invoegen
  E-nummers hebben vaak 'additieven', zoals verdikkingsmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen en worden voornamelijk gebruikt om het levensmiddel 'mooier' of 'langer houdbaar' te maken.
Hieronder volgt een opsomming van E-nummers die je beter kunt vermijden en waarom!

E-nummers


E 102 Tartrazine (synthetische gele kleurstof)

E 110 Zonnegeel FCF (gele kleurstof)

 

E 122 Azorubine (synthetische rode kleurstof)

E 124 Cochenillerood A (synthetische rode kleurstof)

E 224 Kaliummetabisulfiet

 

E 210 Benzoenzuur (conserveermiddel)




E 280 Propionzuur (conserveermiddel)

  Betekenis voor de mens


Kan allergieën en hyperactiviteit bij kinderen veroorzaken

Kan allergieën en hyperactiviteit bij kinderen veroorzaken


Kan allergieën en hyperactiviteit bij kinderen veroorzaken

Kan allergieën en hyperactiviteit bij kinderen veroorzaken

Kan allergische reacties, zoals misselijkheid, braken en hoofdpijn veroorzaken

Kan leiden tot allergieën en smaakvervalsing (is zelfs verboden in katten- en hondenvoer)

Kan leiden tot allergische reacties en smaakvervalsing (kunnen genetisch gemanipuleerd zijn)

  Gebruik


Suikerwerk, op smaak gebrachte dranken, puddingpoeder

Abrikozenjam, kauwgom, kant-en-klare soepen


IJs, bruine sauzen, ingeblikt fruit



Dressings, snoep, geleipudding

 

Chips, gedroogde tomaten, mosterd

 

Vruchtenyoghurt, sauzen, visproducten

 


Voorverpakte broodjes