Lijnzaadcrackers

Ingrediënten
 
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • 'n snufje zout

Afbeelding invoegen


Bereiding in de magnetron
 
  • laat het lijnzaad ca. 2 minuten in het water wellen
  • voeg het zout toe
  • smeer het mengsel uit op bakpapier (in de vorm van crackers)
  • bak ze af in de magnetron op ca. 1000 Watt
  • haal ze eruit en laat ze nog eventjes afkoelen.
 
Bereiding in de oven
 
  • verwarm de oven voor op 180 graden C
  • laat het lijnzaad ca. 2 minuten in het water wellen
  • voeg het zout toe
  • smeer het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat (telkens in de vorm van crackers)
  • bak de crackers in ca. 20 minuten aan één zijde, draai ze daarna om en bak ze verder af in 10-15 minuten
  • haal ze uit de oven en laat ze nog eventjes afkoelen.
 
Opmerkingen
 
De crackers zijn dagenlang houdbaar!
Lijnzaad is erg gezond. Het bevat veel omega-3 en werkt positief op de stoelgang. 
 
 
Lekker knapperig!