Mayonaise

Ingrediënten
 
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel Dijon mosterd
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5 eetlepel versgeperst citroensap
  • 300 ml arachide- of zonnebloemolie
  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
 
  • Klop het ei met de mosterd, zout en de helft van het citroensap met een garde in een schaal tot het goed gemengd is
  • Giet de olie er, al kloppend met de garde, druppelsgewijs bij. De olie kan iets sneller worden toegevoegd zodra het mengsel dik begint te worden
  • Klop, als de olie is toegevoegd, de rest van het citroensap erbij. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
 

Tips
 
  • Deze mayonaise is in de koeling 1-2 dagen houdbaar
  • Maak er bijvoorbeeld heerlijk gevulde eieren van
  • Geef de mayonaise een subtiele smaak door een snufje kerrie, saffraan of een uitgeperst teentje knoflook toe te voegen.
 
Bron: Plus supermarkt