Mediterrane kipspiesjes

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten voor 4 personen
  • 400 gram kipfilet 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • 2 tomaten 
  • 1 spelt stokbrood of spelt-brood 
       Extra benodigdheden: satéstokjes 


Bereiding
  • leg de satéstokjes in het water terwijl je alles voorbereid 
  • snijd de kip in blokjes 
  • pel en snipper de knoflook 
  • rasp de citroenschil (1 eetlepel rasp nodig) en pers de citroen uit (3 eetlepels nodig, de rest wordt niet gebruikt)
  • meng in een grote kom 3 eetlepels olijfolie met knoflook, oregano, 2 eetlepels citroensap en wat peper 
  • meng de kip door de marinade 
  • maak de aubergine en courgette schoon en snijd ze in plakken 
  • maak de paprika schoon en snijd ze in grove stukken 
  • rijg de kip en de groenten aan de satéstokjes 
  • bedruip de kip en de groenten met de overblijfselen van de marinade 
  • grill de stokjes op de BBQ of grillpan in ongeveer 10 minuten gaar
  • maak een dressing van de rest van de olijfolie, 1 eetlepel citroensap, peper en meng met de sla
  • snijd de tomaten in partjes en verdeel over de sla.

Serveer het geheel met sneetjes spelt-brood of spelt-stokbrood.


Smakelijk eten!