Noten eten is gezond

Afbeelding invoegen  
In noten bevinden zich heel veel onverzadigde vetten (omega 3) en eiwitten. Dit zijn zeer belangrijke bouwstoffen voor je lichaam en maken onderdeel uit van veel processen die in je lichaam plaatsvinden. Het andere voordeel van het eten van gezonde vetten is dat het je vetverbranding stimuleert. Omega-3 draagt zeer goed bij in de strijd tegen hart- en vaatziekten en is bovendien ontstekingsremmend.

Door de extreem geconcentreerde en rijke hoeveelheid aan voedingsstoffen in noten, kunnen deze ook worden gebruikt als vleesvervangers.
 
Neem niet meer dan 50 tot 75 gram noten per dag, omdat noten ook koolhydraten bevatten.

De groenteman Leon van de Schoot (De Loop 41 te Oirschot) heeft naast zijn uitgebreide groenteassortiment ook een noten- en fruitassortiment.
 
Het notenassortiment bestaat uit
  • cashewnoten, pecannoten, walnoten, noten, macadamia, hazelnoten (met of zonder vlies), amandelen (met of zonder vlies), pistachenoten (met of zonder dop), zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten.
De notenmelange bestaat uit
  • macadamia, cashewnoten, decaan en pistachenoten. Verkrijgbaar in ongebrand, gebrand en ongezouten. 
De fruitmelange bestaat uit
  • pecannoten, walnoten, cashewnoten, hazelnoten (met of zonder vlies), amandelen (met of zonder vlies), rozijnen (blauw & wit), cranberry's en abrikozenstukjes. Alle noten in deze melange zijn ongebrand.
De noten worden door Leon van de Schoot altijd vers en ongebrand ingekocht. De importeur betrekt zijn producten wereldwijd. Het branden gebeurt in eigen huis met plantaardige arachideolie.