Radijs, een pittig knolletje

Heb je 's-avonds op de bank tóch nog zin in iets lekkers? Neem dan (naast komkommer, bleekselderij of rettich) voor de variatie ook eens lekkere radijsjes. Ze hebben een peperachtige smaak, zijn calorie-arm en bevatten belangrijke voedingsstoffen.
 
Vind je de smaak té pittig, dan is die te verzachten door de radijsjes bijvoorbeeld te ontdoen van het rode schilletje. Oók kun je er een dressing van citroensap of azijn over druppelen, waardoor de pittige pepersmaak wordt afgezwakt.
 
Radijsjes bestaan voor 95 procent uit water en bevatten per 100 gram slechts 18 calorieën.
Ze zijn bijzonder vezelrijk en bevatten veel vitamine C en foliumzuur. Echt een gezond tussendoortje, dus!
 
Radijsjes worden meestal rauw gegeten, alhoewel je ze ook in roerbakgerechten zou kunnen verwerken, óf in een smoothie (in combinatie met bijvoorbeeld spinazie, gember, banaan of appel). Erg lekker én gezond!
 
 
 
 
Bron: Plus supermarkt
 

 


  Afbeelding invoegen