Salade met appel

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 250 gram gemengde sla
  • 2 appeltjes
  • 1 takje dragon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4-6 eetlepels ongeroosterde, ongezouten cashewnoten
Dressing
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • peper & zout
 
 
  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
  • maak eerst de dressing
  • meng daarvoor de azijn en mosterd in een kom en giet er daarna al roerend de olijf- en notenolie bij, pers er het 1/2 teentje knoflook bovenuit en breng het verder op smaak met peper en zout
  • doe nu de sla in een kom en voeg de dragonblaadjes (zonder takje) toe
  • schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes
  • meng de appelblokjes met het citroensap (zodat ze niet verkleuren)
  • rooster intussen de cashewnoten in een koekenpan met een heel klein beetje boter totdat ze goudgeel zijn
  • giet de dressing over de slablaadjes en verdeel het vervolgens over 4 bordjes
  • bestrooi de sla met de blokjes appel en geroosterde cashewnoten
 
 
Opmerkingen
  • dit is een heerlijk én bovenal gezond voorgerecht
  • zeker als je bijvoorbeeld jonge slablaadjes en rucola mengt met wat blaadjes van krulandijvie of radicchio (bijzonder lekker in combinatie met de appel en cashewnoten)
  • voeg naar smaak eventueel ook nog enkele blokjes kaas toe (zoals brie of camembert of dergelijke). 
 
Eet smakelijk!