Salade met gebakken makreel


Benodigdheden (voor 2 personen)
  • 2 verse makreelfilets
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode of gele (gare) biet
  • 2 theelepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • verse dille
  • 3 sprietjes bieslook
  • 100 gram gemengde, jonge bladsla
  • zout & peper
  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
  • schil de sinaasappel en haal de partjes eruit
  • snijd ook de biet in partjes
  • maak een dressing van de azijn, olie en mosterd en maak die verder op smaak met peper en zout
  • hak de dille fijn, knip de bieslook klein en meng de helft van beide kruiden door de dressing
  • bestrijk de makreelfilets met een beetje olijfolie en bestrooi ze met peper en zout
  • bak ze dan in een grote koekenpan mét anti-aanbakbodem (eerst voor 3/4 op de velkant, dan omdraaien en nog even op deze zijde laten bakken) 
  • maak de sla met de dressing aan en verdeel die over twee borden
  • verdeel de biet- en sinaasappelpartjes er overheen
  • leg de gebakken vis op de salade en bestrooi het geheel met de resterende dille en bieslook.
 
Tip 
  • voeg evt. nog enkele in partjes gesneden krielaardappeltjes toe (voor meer 'volume')
  • de meest ideale tijd voor makreel is van oktober tot februari!
 
Een heerlijk lunchgerecht!