Spinaziesalade met asperges en ham

Afbeelding invoegen  

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram witte asperges (geschild en gaar gekookt in 15 minuten)
  • 4 eieren (6 à 7 minuten gekookt, dus nog wat zacht van binnen) 
  • 200 gram gewassen spinazie (verse óf kant en klaar in de zak)
  • 250 gram trostomaten (in partjes)
  • 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
  • 50 gram ongebrande cashewnoten
  • 100 gram schouderham (in reepjes gesneden)
  • 2 eetlepels basilicum (blaadjes geplukt of in reepjes gesneden)
  • 75 ml vinaigrette (balsamico-azijn, olijfolie extra vierge of Kempische kruidendressing van smaakgeheimen)

 Opmaak van de borden

  • verdeel de spinazie over vier borden
  • verdeel vervolgens de asperges
  • verdeel dan de tomatenpartjes
  • strooi er vervolgens de bosui en noten over
  • verdeel nu de ham
  • snijd per bord een ei in partjes en leg deze op de salade
  • bestrooi als laatste de basilicum over de salade
  • neem een dressing naar keuze en besprenkel deze over de salade.
Heerlijk als voor- of lunchgerecht.

Smakelijk eten!