Superlekkere saté's

Ingrediënten
 
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook, in grove stukken gesneden
  • ½ limoen, alleen het sap
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • ½ theelepel laurierpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kippendijen of -filet.
 

 
 
Bereiding
 
  • neem de kippendijen of -filet en verwijder alle vetrandjes
  • snijd ze vervolgens in blokjes (niet te klein)
  • meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal
  • leg de kipblokjes een half uur tot een uur in die marinade
  • rijg ze daarna aan de satéstokjes
  • leg ze in een grillpan of op een grillplaat en bak ze rondom mooi bruin
  • serveer ze zonder satésaus, graag!