Tapenade van gepofte paprika

Afbeelding invoegen  
Ingrediënten voor 4 personen
 
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook (mag naar smaak ook iets meer zijn)
  • 1 eetlepel amandelen (zonder schilletje)
  • ½ bosje peterselie
  • 50 gram pecorino (kaas)
  • 75 gram uit olie gedroogde tomaatjes



Bereiding
  • zet de oven aan op 200 graden C.
  • was beide paprika's en droog ze goed af
  • leg ze in de hete oven (draai ze regelmatig om totdat ze rondom zwart zien)
  • neem een plastic zak, stop er de zwarte paprika's in en laat ze afkoelen
  • neem de paprika's (als ze afgekoeld zijn) uit de zak en pel de schilletjes eraf
  • snijd het allemaal in hele kleine stukjes  
  • snijd en hak de knoflook heel fijn
  • maal de amandelen tot een grof poeder
  • snijd de peterselie heel fijn
  • rasp de pecorino (kaas)
  • snijd de tomaatjes heel fijn (let op: gooi de olie van de tomaatjes niet weg!) 
  • voeg alle ingrediënten bij elkaar
  • is het geheel te droog, voeg dan wat olie van de tomaatjes (óf olijfolie) toe.
 
Heel erg lekker bij gegrilde groenten of kip.
Ook lekker op een sneetje geroosterd brood of een cracker.
 
 
Eet smakelijk!