Vermijd zout zoveel mogelijk

 
Laat producten die veel zout bevatten zoveel mogelijk staan.
Hierbij denken wij aan kant-en-klare maaltijden, soepen en sauzen uit blik, pak of pakje, snacks en chips. 

Groenten, fruit, aardappelen, rijst en pasta bevatten van nature weinig zout. Dit geldt ook voor diepvriesgroenten. Daarentegen bevatten groenten uit blik, glas en diepvries à-la-crême-producten wel veel zout. Wij adviseren je dringend om deze zoveel mogelijk te vermijden.

Voeg GEEN EXTRA zout toe aan je vers bereid eten. Probeer je maaltijd zoveel mogelijk aantrekkelijk te maken met andere smaakmakers, zoals verse kruiden. 

Gebruik minder of zelfs geen zout!
Het duurt ongeveer zes weken voordat je smaakpapillen gewend zijn aan minder zout eten. Ongetwijfeld zul je moeten wennen aan deze grote verandering. Na verloop van tijd zul je echter zout eten als vies gaan ervaren. 

Verse voedingsmiddelen, zoals vlees, kip, kalkoen en vis, bevatten van nature weinig zout. Bewerkte vleessoorten zoals rookworst, knakworst, hamburgers, saucijzen en slavinken bevatten daarentegen weer veel zout. 

      Afbeelding invoegen