Warme amandel-havermoutpap

Ingrediënten voor 4 personen
 
  • 650 ml amandelmelk of amandeldrink (ongezoet)
  • 150 gram havermout
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 50 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels kersenjam (St. Dalfour)
  • 1 appel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 4 eetlepels notenmelange (ongebrand en grof gehakt)
  Afbeelding invoegen

  Bereiding

  • doe de amandelmelk, havermout en kaneel met een snufje zout in een pan
  • breng de melk aan de kook
  • draai het vuur laag en kook ca. 5 minuten tot de havermout zacht is
  • roer het amandelmeel door de havermout
  • voeg eventueel nog een beetje amandelmelk toe als de pap te dik is
  • roer de helft van de jam door de havermout en verdeel de pap over 4 kommen
  • verdeel er de appelblokjes over en schep op elke kom 1/2 eetlepel jam
  • bestrooi met de gehakte nootjes.

Bron: Plus supermarkt