Waterkers: het stukje gezond

Waterkers ontgift de lever.  Daardoor wordt de kans op acne, oedeem, eczeem, jicht en artrose veel lager. Het is goed tegen de hik, maar ook tegen maag- en darmkrampen, misselijkheid, braken, diarree en constipatie. Het bevordert namelijk de spijsvertering. 

De blaadjes van de waterkers bevatten veel zwavel. En zwavel heeft een zeer positief effect op haar, huid en nagels. Als je je hoofdhuid met waterkerssap insmeert, dan gaat het zelfs haaruitval tegen.

Waterkers bevordert ook de schildklierwerking, waardoor het lichaam de voedingsstoffen sneller kan verbranden (en wat dus prima helpt bij gewichtsverlies).
 
Hieronder staan nog een tweetal tips omtrent specifiek gebruik van waterkers in voeding. 
 

  Afbeelding invoegen

 
Pesto
 
Voor het maken van pesto is waterkers uitermate geschikt.
Neem hiervoor:
  • 1 bosje waterkers
  • 40 gram walnoten (of pijnboompitten)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 'n 1/2 teentje knoflook
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • beetje peper
Snijd het blad en de steel van de waterkers in stukjes van ca. 1 cm. Doe de knoflook, walnoten (of pijnboompitten) en de kappertjes in de blender en laat het even draaien. Voeg de waterkers en de kaas toe, maar laat het nu iets minder lang draaien. Voeg het citroensap en de olie toe en laat het weer even draaien. Breng het tot slot op smaak met 'n beetje peper.
 
 
Mayonaise
 
Warm waterkers op met een scheut hete bouillon en giet het dan als een soort saus over pasta. Heel erg lekker. Overigens ook heerlijk bij asperges!