Witlofsalade


 Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 2-3 struikjes witlof
  • 40 gram rucola
  • 2 rode grapefruits
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30-40 gram gerookte amandelen
  • peper & zout
 

  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
  • schil de grapefruits (dik)
  • snijd boven een slakom de partjes tussen de vliesjes uit en bewaar het vocht dat daarbij vrij komt
  • houd de partjes grapefruit even apart
  • maak nu de dressing door het bewaarde vocht met de balsamicoazijn, honing en olijfolie te mengen en breng het verder op smaak met peper & zout
  • haal de blaadjes van de witlof, was ze en droog ze
  • maak er eventueel wat kleinere partjes van
  • meng ze samen met de rucola door de zojuist gemaakte dressing
  • verdeel er de partjes grapefruit over
  • hak de gerookte amandelen grof en verdeel die eveneens over de salade.
 
Opmerking 
  • zorg ervoor dat de dressing pas op het laatste moment aan de salade wordt toegevoegd, zodat het allemaal wat langer knapperig en fris blijft.
 
Eet smakelijk!