Zeewiersalade met zalm en avocado

Ingrediënten voor 4 personen
 
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • rijstazijn
  • 1 winterpeen
  • 8 radijsjes
  • 500 gram verse zalm
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 2 theelepels zwart sesamzaad
  • 100 gram zeewiersalade (wakame)
  • 2 bosuitjes
 
Dressing
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels miso dashi
  • 2 eetlepels water
  • 1 mespunt chilivlokken
 
  Afbeelding invoegen

 
Bereiding
 
  • kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • giet de rijst af en spoel af met koud water
  • breng op smaak met rijstazijn en zet weg in de koelkast tot de rijst is afgekoeld
  • maak de dressing: vermeng de rijstazijn met de sesamolie, miso dashi, het water en de chilivlokken
  • snijd de winterpeen en radijsjes in heel dunne reepjes
  • de zalm mag in blokjes
  • snijd de avocado in lange plakken en de komkommer in linten
  • schep de rijst in grote kommen
  • versier met alle groenten en vis
  • maak af met de zeewiersalade, dressing en sesamzaad en knip er bosuitjes overheen.
 
 
EET SMAKELIJK!
 
Bron: gezondNU magazine