Zigeunersaus

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (héél fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (héél fijn gesneden)
  • ½ groen pepertje (ontdaan van pitjes en in fijne ringetjes gesneden)
  • ½ rode paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • ½ groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 100 gram champignons (in héél dunne schijfjes gesneden)
  • 1 doosje tomatenpuree (AH bio)
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels tomatenketchup (zonder suiker)
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 augurken (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • eventueel maïzena (als verdikkingsmiddel) met 1 deciliter kippenbouillon
 
  Afbeelding invoegen

  Bereiding
  • verwarm de olie in een wok
  • fruit daarin de ui, knoflook en peper
  • voeg de paprika en champignons toe en bak het mengsel even door totdat het geheel wat zachter wordt
  • bak nu de tomatenpuree even mee
  • voeg dan de sambal, azijn en bruine basterdsuiker toe en laat het geheel 5 minuten stoven
  • doe tot slot de augurken erbij
  • proef zelf even of er nog sambal of bruine basterdsuiker bij moet.
Als de saus wat dikker mag zijn, neem dan 1 lepel maïzena en zeef dit boven een apart schaaltje. Voeg wat kippenbouillon toe en roer het met een garde tot een glad papje. Giet het papje daarna met kleine beetjes en al roerend bij het groentemengsel.

Deze saus kan warm en koud geserveerd worden.
 
 
Onmisbaar bij een BBQ!